Tóásó Előd csak magyar konzuli segítséget igényel, a románt elhárította

A Bolíviában letartóztatott Tóásó Előd román-magyar kettős állampolgár elhárította a román konzuli segítséget, írásban is megerősítetve, hogy csak Magyarország támogatását igényli - derül ki a román külügyminisztérium hétfőn közzétett közleményéből.

A dokumentum szerint egy magas rangú román diplomatát már április 23-án Bolíviába küldtek, hogy konzuli segítséget biztosítsanak a román és magyar állampolgársággal egyaránt rendelkező fiatalember számára (a román közlemény csak az illető  monogramját - E.T. - használja), aki azonban elhárította a román felajánlást.

A közlemény szerint Tóásó írásban is jelezte, hogy csak magyar konzuli segítséget igényel, annak ellenére - állapítja meg a közlemény -, hogy a bolíviai börtönben az első látogatója a román diplomata volt.

A közlemény szerint Bukarest az április 16-i Santa Cruz-i kommandósakció óta - amelyben három ember lelőttek, kettőt (köztük  Tóásót) letartóztattak egy feltételezett terrorcsoport tagjai közül  - még semmiféle hivatalos értesítést nem kapott a bolíviai hatóságoktól.

A román külügyminisztérium mélységes aggodalmát  fejezte ki a bolíviai hatóságok erőszakos cselekményei miatt,  amelyek emberéletek kioltásához vezettek - állt a hétfői közleményben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.