Tóásó ártatlannak vallotta magát

Több hetes szünet után a magyar állampolgársággal is rendelkező Tóásó Előd vallomásával felújult a bolíviai Santa Cruzban az úgynevezett terrorizmus per.

A La Razón szerint Tóásó ártatlannak nevezte magát, s kifogásolta, hogy a bolíviai kormány politikai kampánya céljaira használja fel őt is. Az El Deber Santa Cruz-i napilap pedig a vallomásából azt emelte ki, hogy a belügyminisztérium egyik munkatársa, Carlos Nunez del Prado megkínozta a Las Americas szállodában.

A bíróság előtt Tóásó kivégzésnek nevezte, ahogy 2009. április 16-án egy különleges kommandós csoport megölte a bolíviai-magyar-horvát állampolgárságú Rózsa Flores Eduardót, az erdélyi Szovátáról való Magyarosi Árpádot és az ír Michael Martin Dwyert. A vádlott felpanaszolta, hogy hiába kérte a bolíviai kormányt: folytassanak le nemzetközi vizsgálatot az ügyében.

A Las Americas szálló másik túlélője, a bolíviai-horvát Mario Tadic még júniusban fejthette ki álláspontját, Tóásóhoz hasonlóan ő is kifogásolta az eljárást. A szerda délutáni tárgyaláson a bolíviai Juan Kudelka meghallgatása volt előirányozva.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.