Tizenöt katonát öltek meg a fegyveresek

Tizenöt katona meghalt, amikor fegyveresek támadtak egy katonai ellenőrzőpontra Tripolitól délkeletre.

Tizenöt katona meghalt és több megsérült, amikor fegyveresek támadtak egy katonai ellenőrzőpontra Tripolitól délkeletre, írja a BBC. Az incidens Bani Walid közelében történt, ami 2011-ben Moammer Kadhafi támogatóinak kezében volt. A polgárháború óta nem történt ennyi áldozatot követelő támadás a hadsereg ellen. Júniusban egy különleges egység hat tagja halt meg, amikor Bengáziban maszkos fegyveresek rájuk lőttek. Ugyanabban a hónapban szintén hat katonát öltek meg Sirtétől délre egy ellenőrzőpontnál.

Egyelőre nem tudni pontosan, hogy ki követte el a támadást. A központi kormányzat elég gyenge Líbiában, a hadsereg sem erős, mindeközben pedig meg kell birkózniuk a Kadhafi uralma elleni felkelés idején szerveződött milíciákkal, amelyek nem hajlandóak letenni a fegyvert.

A fegyveres csoportok idén tavasszal két hétre blokád alá vonták a külügy- és az igazságügyi minisztérium épületét. Kiharcolták, hogy a parlament elfogadjon egy törvényt, amelyben eltiltották kormányzati tisztség viselésétől azokat, akik magas beosztásban voltak Kadhafi idején.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.