Tizennyolc román halott egy montenegrói buszbalesetben

Román turisták utaztak az autóbuszon, amely vasárnap Montenegróban árokba zuhant. Tizennyolcan életüket vesztették, a többi huszonkilenc utas is sérült, nyolcan súlyosan.

A román hírtelevíziók információi szerint a zömében nyugdíjas turistákat szállító autóbusz egy közel negyvenméteres szakadékba zuhant Podgoricától harminc kilométerre. A Maree Travel turisztikai ügynökség autóbuszán összesen negyvenhét romániai turista utazott. Egyikük a podgoricai kórházban állítólag azt nyilatkozta egy helyi lapnak, hogy a balesetet gyorshajtás okozhatta. Az első, vasárnap esti hírek még arról szóltak, hogy ukrán busz zuhant az árokba.

A román külügyminisztérium válságstábot hozott létre, hétfőn reggel pedig román orvosok egy csoportja a helyszínre utazott segíteni a bajba jutottakon.

A román diplomácia vezetője, Titus Corlatean lemondta részvételét az uniós külügyminiszterek tanácskozásán, és Luxemburgból Montenegróba utazott. Előzőleg telefon értesítette montenegrói kollégáját, Igor Lukšićot, hogy személyesen kívánja irányítani az időközben a helyszínre érkezett romániai mentőcsapatot. Pogoricába utazott egy mobil konzuli csapat is, hogy gondoskodjon az elhunyt román állampolgárok hazaszállításáról.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.