Tizennégy év az Obama ellen merényletre készülő neonácinak

Daniel Cowart beismerte, hogy társával együtt összesen 102 afroamerikai meggyilkolását tervezte - 88 feketét agyonlőni, 14 másikat lefejezni akartak.

Tizennégy év szabadságvesztésre ítéltek az Egyesül Államokban egy neonácit, aki két évvel ezelőtt fekete bőrűek meggyilkolására készült, s merényletet tervezett Barack Obama amerikai elnök, akkori demokrata párti elnökjelölt ellen is.

A 22 éves Daniel Cowartot és társát, Paul Schlesselmant 2008 októberében tartóztatták le. Cowart márciusban beismerte, hogy társával együtt összességében 102 afroamerikai meggyilkolását tervezte - 88 feketét agyonlőni, 14 másikat lefejezni akartak -, és két héttel a választás előtt végezni akartak Barack Obamával is. Cowart később bocsánatot kért az afroamerikaiaktól és Obamától, illetve családjától is. Társa, Paul Schlesselman jelenleg tízéves börtönbüntetését tölti.

A férfiak ellen hét pontban, így a fegyvertartásra vonatkozó szövetségi törvények megsértése és elnökjelölt veszélyeztetése címén emeltek vádat. Azt mondták, hogy a gyilkossági kísérlet közben készek voltak meghalni is. A két férfi gépkocsival akarta megközelíteni Obamát, és a jármű ablakán át lelőni. Több fegyvert is találtak náluk, közöttük egy lefűrészelt csövű puskát. A két férfi fegyvervásárlás közben került a hatóságok látókörében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.