Pakisztán: tizenkét nap, 170 halott

Pesavárban öngyilkos merénylő hajtott neki a mecset épületének egy robbanószerekkel megrakott autóval. Kevesebb mint két hét alatt 170 ember halt meg az országot elárasztó merénylethullámban.

Pokolgép robbant péntek reggel Pakisztán északnyugati részén, egy pesavari rendőrségi épület mellett. Tizenkét ember meghalt és többen megsebesültek a robbanásban, amely a szomszédos mecsetet is súlyosan megrongálta. A halottak és sebesültek között  vannak a rendőrségi épületben fogva tartott őrizetesek is.

A hatóságok szerint kettős öngyilkos merénylet történt, és az  egyik támadó egy nő volt. Robbanószerekkel megrakott autó hajtott  neki a mecset épületének. A robbanás előtt az autót egy motor  kísérte, azon a női merénylő ült, aki a testére erősített  robbanószerkezetet hozta működésbe.

Egyelőre nem világos azonban, melyik épület volt a támadás  célpontja. Az elbarikádozott rendőrségi épület körül őrök álltak, a  szigorú biztonsági intézkedések miatt lehetetlen lett volna  közvetlenül csapást mérni rá.

Az elmúlt 12 napban ez volt a hatodik hasonló merénylet  Pakisztánban. A hadsereg ravalpindi főhadiszállását automata  fegyverekkel és kézigránátokkal felfegyverzett támadók rohanták meg  a múlt héten, csütörtökön pedig a kelet-pakisztáni Lahorban két  rendőrségi kiképzőközpontot és a bűnügyi rendőrség épületét érte  összehangolt támadás. A merényletsorozatok már több mint 170 halálos áldozatot követeltek néhány nap leforgása alatt.

Visszatérő lakók merénylet után Pesavárban
Residents return to collect their belongings from their destroyed homes in Peshawar October 16, 2009, a day after the area was hit by a car bomb. A car bomb was set off by remote control in a neighborhood where government workers live in Peshawar, killing a child and wounding about a dozen people, police said on October 15. REUTERS/Fayaz Aziz (PAKISTAN CONFLICT CRIME LAW)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.