Tizenhét ebola-fertőzött szökött meg a karanténból

Libéria fővárosában, Monroviában egy egész negyedet lezártak a 17 szökevény miatt. Van köztük olyan, akinél már diagnosztizálták az ebolát, mások még csak a gyilkos kór gyanújával álltak megfigyelés alatt. Spanyolországban újra találtak egy gyanús esetet.
Több ebolás beteg is megszökött a karanténból a libériai fővárosban, Monroviában - jelentette a Front Page Africa című lap. A 17 szökevény között volt olyan, akinél már diagnosztizálták az ebolát, mások még csak a gyilkos kór gyanújával álltak megfigyelés alatt. A karanténállomás a város egyik legszegényebb negyedében, West Pointban van, de igen közel fekszik a városközponthoz. Most nincs kizárva, hogy a teljes, 75 ezer főt befogadó nyomornyegyedet karantén alá kell vonni. „Élelmiszert és egyéb cikkeket viszünk a negyedbe, mielőtt lezárjuk" - jelentette a helyi egészségügyi minisztérium.

Mindenki attól tart, hogy a megszökött betegek villámgyorsan továbbadják majd a kórt. Libéria amúgy is az egyik leginkább fertőzött afrikai államnak számít. Eddig több mint négyszázan vesztették életüket az ebola következtében.

Kenya eközben lezárta a határait, hogy ezzel is megpróbálja távoltartani állampolgárait a pusztító járványtól. A helyi légitársaság nem repül sem Libériába, sem Sierra Leonéba és a határokon is szünetel az átkelés.

Időközben Európában is aggodalmakat keltett, hogy új gyanús esetet találtak a spanyolországi Alicantéban. Egy nigériai férfiról van szó, akit lehetséges tüntetekkel kórházba szállítottak, Egyelőre nem erősítették meg, hogy ebolában szenvedne. Spanyolországban már volt halálos áldozata az ebolának, Madridban kedden hunyt el egy misszionárius, aki korábban Libériában dolgozott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.