Tizenhat életet követelt a francia Riviérára lecsapó vihar

Nizzában két nap alatt hullott le az éves csapadékmennyiség tíz százaléka, Cannes utcáin hömpölyög a víz. Legalább tizenhatan meghaltak, hárman eltűntek, szünetel az áramszolgáltatás és fennakadások vannak a közlekedésben is.

„Az áradás autókat sodort ki a tengerre"- vázolj a helyzetet Davis Lisnard, Cannes polgármestere. "Sokakat kimentettünk. Most az esetleges fosztogatások miatt kell fokozottan figyelnünk."

Három idős ember egy Antibes-hez közeli öregek otthonában fulladt meg, amikor az árvíz betört az épületbe. Öten akkor haltak meg, amikor autójukkal fedezéket próbáltak keresni és csapdába estek. Többen a vízzel elöntött alagutakban és földalatti garázsokban fulladtak meg kocsijaikban.

Vihar után Cannes-ban
Vihar után Cannes-ban
Eric Gaillard / Reuters

A Franciaország délkeleti részét szombat este elérő hatalmas vihar áradásokat okozott. A Brague folyó kilépett a medréből és elárasztotta a környező településeket. A közösségi oldalakon megjelent felvételeken látszik, hogy Cannes utcáin sebesen zúdul keresztül az ár. A helyiek összekapaszkodva próbálnak átjutni az utca egyik oldaláról a másikra a térdig érő vízben.

A térséget átszelő autópályát lezárták, nem járnak a vonatok és turisták százai ragadtak éjszakára a nizzai repülőtéren. 35.000 lakás maradt áram nélkül - számol be a BBC.

Francois Hollande frnacia elnök megköszönte a mentésben résztvevők munkáját és a „nemzet együttérzését” tolmácsolta az áldozatok hozzátartozóinak. Az elnök arra hívta fel a térségben élők figyelmét, hogy még nincs vége az ítéletidőnek, maradjanak óvatosak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.