Tíz halott az ukrán kikötőt ért rakétatámadásban

Oroszbarát szeparatisták bombázták a kelet-ukrajnai kikötővárost, Mariupolt szombaton. A rakétatámadásban tíz ember vesztette életét.

A mariupoli városi tanács tájékoztatása szerint három megerősített halálesetről tudnak a támadásban, de sok a sebesült is. A szeparatisták tagadták, hogy tüzeltek volna a városra - írja a Reuters.

Az ukrán kormány által irányított Mariupol az Azovi-tengernél fekszik, nem messze az orosz határtól, a Krím félszigettől, amelyet tavaly márciusban csatolt el Oroszország Ukrajnától.

Vjacseszlav Abroskin rendőrségi szóvivő közösségi oldalán azt írta, hogy a szombati támadásban 10 embert öltek meg. A városi tanács szerint a rakéta eltalált egy többemeletes épületet, és emiatt több helyen tűz keletkezett.

A szeparatisták tagadják a rakétatámadást. Az önkényesen kikiáltott Donyecki Népköztársaság védelmi minisztériuma az Interfax hírügynökségnek elmondta, hogy a lázadók nem nyitottak tüzet Mariupol irányában, főleg nem lakóterületek felé. Ez szemenszedett félretájékoztatás és hazugság – mondták a tárcánál.

Az elmúlt két hétben emelkedett a harcok száma az ukrán kormányzati erők és az oroszbarát szeparatista lázadók között. Az ENSZ szerint az elmúlt kilenc napban 262 ember vesztette életét a fegyveres konfliktusban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.