Tíz embert ölt meg egy összeomló felüljáró

Egy épülő felüljáró omlott össze a kelet-indiai Kalkuttában, legalább tíz ember halálát okozva és többeket megsebesítve.

A híd egy forgalmas útra zuhant. A hatóságok attól tartanak, hogy sokan a beton és acél szerkezet maradványai alatt rekedtek.

A helyszínen készült felvételek tanúsága szerint a helyiek a puszta kezükkel próbálják kiásni az áldozatokat. Az összeomló felüljáró autókat, kamionokat és közeli üzleteket is maga alá temetett. Emellett sokan éltek összetákolt kunyhókban a felüljáró alatt.

Az 1,2 kilométer hosszú felüljáró körül magas épületek vannak, alatta pedig egy forgalmas út fut. Az építkezés 2009 óta tartott és már több határidőt is szabtak a befejezésére, azonban valamennyit elmulasztották az építők a Reuters információi alapján.

BBC helyszíni tudósítója, Sanjoy Majumder arról számolt be, hogy a baleset Kalkutta egyik legsűrűbben lakott környékén, a Girish Park közelében történt, ahol nagyon szűkek az utcák, a házak és az üzletek pedig nagyon közel vannak egymáshoz. A mentési munkálatokat mindez nagyon megnehezíti, a munkagépek ugyanis nem tudnak eljutni a romokhoz.

"Nagy robajt hallottunk, amitől megrémültünk. A tegnap éjjel betonozták a hídnak azt a részét" - mondta egy szemtanú, Ramesh Kejriwal a Reutersnek.

Legalább hatvan embert szállítottak a közeli kórházakba. Sokuk állapota kritikus a mentés egyik, az AFP-nek nyilatkozó vezetője szerint. A mentőalakulatok keresőkutyákkal, betonvágókkal, fúrókkal és szenzorokkal érkeztek a helyszínre, hogy túlélőket keressenek a romok alatt, tette hozzá.

A hatóságok elkeseredetten próbálják megtisztítani a környéket, mivel attól tartanak, hogy a híd többi része is összeomlik. Egy mentést vezető szerint versenyt futnak az idővel. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.