Titokban olvassák Hitlert

A Mein Kampf a negyedik helyen van az Amazon UK történelmi forrásművekről készített bestsellerlistáján.

Az eladott e-könyvek listáján rendre az élbolyban végez Adolf Hitler könyve, a Mein Kampf – írja az Independent. Bár a könyv nyomtatott változatához hozzáférni nehéz, a példányszámok mindenütt korlátozottak, és mindenki visszariad attól, hogy személyesen megvásárolja, „arctalanul”, az interneten jókora az érdeklődés iránta. Az Amazon UK történelmi forrásművekről készített bestsellerlistáján a Mein Kampf az előkelő negyedik helyen áll.

Chris Faraone újságíró szerint a Mein Kampf népszerűsége ugyanazt a trendet követi, mint mondjuk a Szürke 50 árnyalata szoftpornóé és a filléres romantikus regényeké: az emberek nem szívesen vállalják, hogy ilyen „irodalmat” vesznek a kezükbe, de titokban szívesen olvassák, aztán esetleg törlik őket a számítógépükről. Az érdeklődést az Amazon egyik vásárlója azzal magyarázta, hogy „ha nem tanulunk az ilyen emberektől, bármikor újra beleeshetünk a csapdájukba”.

A Mein Kampf sikere az Independent szerint főként a 99 centes, digitális változat megjelenésének köszönhető. Bár a kiadó, az Elite Minds elnöke elismerte, hogy voltak erkölcsi aggályai, ezért nem is reklámozták a könyvet, ennek ellenére az eladási számok meglepően jók.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.