Titkos szlovák jegyzék Sólyomról

Szlovákia ma válaszolt arra a magyar jegyzékre, amelyben magyarázatot kért északi szomszédunktól Sólyom László kitiltására az országból. A szlovák külügyminisztérium semmit nem hajlandó elárulni a dokumentumról.

Szlovákia ma válaszolt arra a magyar jegyzékre, amelyet Budapest augusztus 24-én küldött Pozsonyba, és amelyben bocsánatkérést várt el és magyarázatot kért északi szomszédunktól, amiért a magyar köztársasági elnököt három nappal korábban nem engedték be az országba Szent István király szobrának révkomáromi felavatására. Értesüléseink szerint Peter Weiss budapesti szlovák nagykövet már átadta a dokumentumot a magyar külügyi államitkárnak.

Érdeklődésünkre Peter Stano, a pozsonyi külügyminisztérium szóvivője közölte: a szlovák jegyzék tartalma bizalmas, amelyből semmit sem hoznak nyilvánosságra. Elmondta, hogy Miroslav Lajcák külügyminiszter a jövő hét elején New Yorkban, az ENSZ közgyűlésének helyszínén szeretne tárgyalni magyar kollégájával, Balázs Péterrel, a kétoldalú kapcsolatokról, elsősorban a múlt heti szlovák-magyar kormányfői találkozón elfogadott tizenegy pontos egyezség végrehajtásáról.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.