Titkos orosz-grúz tárgyalás Prágában

Cseh lapok értesülései szerint az egyik prágai szálloda tanácstermében tárgyalt pénteken Grigorij Karasin orosz külügyminiszter-helyettes Zurab Abasidzével, Bidzina Ivanisvili grúz kormányfő személyes megbízottjával.

A hírt a prágai orosz nagykövetségen megerősítették, de semmilyen konkrétummal sem szolgáltak. A két ország között az öt évvel ezelőtti fegyveres összecsapást követően szakadtak meg a diplomáciai kapcsolatok, amelyeknek a felújításával a Kreml elleni kemény vonalat képviselő Mihail Szaakasvili exelnök vezette pártnak, az Nemzeti Egység Mozgalomnak a tavalyi választási veresége után próbálkozik a két fél.

A szivárgó információk szerint az első, szigorúan titkos megbeszélést tavaly decemberben Genfben tartották. Prágában – amely szintén nem hivatalos tárgyalás helyszíne volt – a kaukázusi országúti határátkelők megnyitásáról, továbbá a Moszkva és Tbiliszi közötti rendszeres repülőjáratok felújításáról egyeztettek. Oroszország nemrég ismét engedélyezte több grúz termék – többek között borok és ásványvizek – importját, amit Tbiliszi fontos gesztusként értékelt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.