Titkolják Chávez valódi állapotát

Az ABC című spanyol lap meg nem nevezett titkosszolgálati forrása szerint súlyosabb a venezuelai elnök állapota, mint azt hivatalosan állítják.

Hugo Chávez csontjaiban rákos áttétek jelentek meg, emiatt az elnöknek rettenetesen fáj bal oldali combcsontja, és nehezen jár - írta a lap washingtoni tudósítója az elnököt kezelő orvosok jelentéseibe bepillantani képes hírszerzői forrásokra támaszkodva. Cávezt jelenleg Havannában gyógyítják, a hivatalos tájékoztatás szerint magas nyomású oxigénterápiát kap. A lap megjegyzi, hogy ezt a kezelést nem alkalmazzák rák esetén, ráadásul ez a technológia Venezuelában is megvan.

Augusztusban az elnök kétszer is elvesztette eszméletét. Orvosai megállapították, hogy az állapota lassan, de folyamatosan romlik, és ezt nemsokára már a venezuelai lakosság is fel fogja ismerni. Az október 7-ei választás óta Hugo Chávez egyetlen nyilvános eseményen sem elnökölt, és megjelenéseinek számát is minimálisra csökkentették. Legutóbb november 15-én szerepelt a nyilvánosság előtt, a televízióban mutatták, amint több miniszterével tanácskozik.

A korábbi esetektől eltérően most szerdán nem mutattak képeket a televízióban Chávez Havannába indulásáról és megérkezéséről, ezért nem lehet megerősíteni, hogy tényleg akkor utazott oda. A venezuelai parlament, amely engedélyt adott neki a távollétre, nem határozta meg, meddig maradhat - írta az ABC. Nicolás Maduro venezuelai alelnök csütörtökön azt mondta, hogy az elnök "nagyon jól van", megújhodva fog hazatérni, és a kezelés közben is figyelemmel követi a kormány tevékenységét. A politikus bírálta a jobboldali ellenzéket, amely nagyobb átláthatóságot követelt Hugo Chávez betegségével kapcsolatban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.