Titkokat tárhat fel Oszama családja

Csaknem egyéves fogvatartásuk után Szaúd-Arábiába távozhattak Pakisztánból Oszama bin Laden gyermekei és feleségei. (A Reuters bin Laden négy gyermekéről és hét unokájáról tett említést.) Az amerikai kommandósok által tavaly abbottabadi rejtekhelyén likvidált terrorista vezető családja a remények szerint részleteket árulhat el arról, miként is élhetett háborítatlanul a világ legkeresettebb terroristája a pakisztáni városban egy hatalmas házban, nem messze a katonai akadémiától. A feltételezések szerint ez csak a pakisztáni titkossszolgálatok (ISI) hallgatólagos jóváhagyásával, vagy egyenesen segítségével történhetett, bár ezt a pakisztáni vezetés visszautasítja. Ha a gyanú beigazolódik az al-Kaida néhai fejének pakisztáni támogatásával kapcsolatban, az tovább ronthatja a viszonyt Iszlamabád és Washington között. A pakisztáni vetetés azt azonban elismerte, hogy a titkosszolgálatok hibája miatt élhetett bin Laden teljes nyugalomban a pakisztáni nagyváros közepén.

Bin Laden egykori pakisztáni otthona és egy évvel későbbi helye
A combination photograph shows Osama bin Laden's compound in Abbottabad, Pakistan, on two different dates, in this May 5, 2011 file picture (top) after a United States military raid that resulted in his death and April 22, 2012 (bottom) almost a year later. REUTERS/Akhtar Soomro/Files (PAKISTAN - Tags: SOCIETY) ATTENTION EDITORS PICTURE 24 OF 25 FOR PACKAGE 'ABBOTTABAD - A YEAR AFTER BIN LADEN'

– A család 14 tagja ma elhagyta az országot az általuk kijelölt Szaúd-Arábia felé – közölte a pakisztáni belügyminisztérium szóvivője. A három feleség – a két szaúdi nő mellett egy 16 éves jemeni lány – és a két legidősebb gyermek tartózkodási engedély nélkül élt Pakisztánban. A törvényszegésért 45 napos elzárásra ítélték őket, ami pénteken járt le.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.