Tiszteletbeli konzulátus nyílt Dubrovnikban

Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön megnyitotta a dubrovniki tiszteletbeli konzulátust.
A Külgazdasági és Külügyminisztérium MTI-hez eljuttatott közleményében idézték a tárcavezetőt, aki a megnyitón azt mondta, hogy mivel Rijeka és Split után Dubrovnikban is tiszteletbeli konzulátus nyílt, a nyaraló magyaroknak már az egész horvát tengerparton elérhetővé váltak a konzuli szolgáltatások. A dubrovniki tiszteletbeli konzul Katja Bakija.

Nagy Anna külügyi szóvivő korábban a spliti ideiglenes konzulátussal kapcsolatban az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy Horvátország az egyik legnépszerűbb úti cél a magyarok körében.

Míg a spliti konzulátus csak nyáron, három hónapon át működik, a dubrovniki tiszteletbeli konzulátushoz egész évben lehet segítségért fordulni.

Navracsics Tibor csütörtöktől kétnapos hivatalos látogatást tesz Horvátországban. Pénteken részt vesz a Croatia Forum elnevezésű eseménynek a nyugat-balkáni országok EU-integrációjáról és az unió bővítéséről szóló panelbeszélgetésein.

A kétnapos látogatás alkalmával a miniszter kétoldalú megbeszélést folytat mások mellett Nikola Poposzki macedón külügyminiszterrel, Makino Takao japán külügyminiszter-helyettessel, Victoria Nuland amerikai külügyi államtitkárral és Hon Murray McCully új-zélandi külügyminiszterrel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.