Timosenko vitára hívja Janukovicsot

Nyilvános vitára hívta ki Viktor Janukovics ukrán elnököt a börtönre ítélt volt kormányfő, Julija Timo­senko, aki szerdán találkozott pártja, a Batykivscsina (Haza) parlamenti frakciójának két vezetőjével, Arszenyij Jacenyukkal és Olekszandr Turcsinovval.

 Kész akár videokonferencia útján, fogva tartásának helyszínéről, a harkovi kórházból is megvitatni az elnökkel az országot sújtó válságot – közölte Timosenko. Vitalij Klicsko, az UDAR párt elnöke a minap a Majdanra, azaz a kijevi Függetlenség terére hívta vitára az államfőt, de ő inkább a tévé nyilvánosságát javasolta a szópárbajhoz. Erre Klicsko azt üzente, hogy Janukovics előbb mondjon le, és írjanak ki elnökválasztást.

Stefan Füle, az EU bővítési biztosa közben újra Kijevben próbál közvetíteni az ellenzék és a hatalom képviselői között. A feszültséget azonban csak növeli, hogy a bíróság – a nemrég elfogadott amnesztiatörvény alapján – ejtette a vádat három, a tüntetők november végi erőszakos szétoszlatásáért felelősnek tartott állami és rendőrségi vezető ellen. A kelet-ukrajnai Kremencsugban pedig lelőttek egy bírót, aki nemrég ellenzéki aktivistákat ítélt házi őrizetre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.