Tilos jelzést kapott a "Nyirő-vonat"

Nem adta meg az illetékes miniszter az engedélyt a román vasúti igazgatóságnak arra, hogy a Boldogasszony Zarándokvonat szállíthassa Magyarországról Erdélybe Nyirő József földi maradványait. Az írót a tervek szerint május 27-én temetik újra Székelyudvarhelyen.

A román vasúti igazgatóság bukaresti központja arról tájékoztatta Nyirő József újratemetésének szervezőit: nem kapták meg a miniszteri engedélyt arra, hogy az író hamvait a Boldogasszony Zarándokvonat szállíthassa Székelyudvarhelyre - közölték a szervezők keddi sajtótájékoztatójukon.

Fráter Olivér, a temetés szervezője bejelentette: az újratemetés azon rendezvényei, amelyek a román államvasutak részvételéhez kötöttek, elmaradnak. Elmondta: változatlanul várják a román kormányzattól "szokásos diplomáciai csatornákon történő tájékoztatást", hogy a földi maradványokat miként lehet beutaztatni Romániába.

Lukács Csaba, az újratemetés kommunikációs vezetője kijelentette: a temetés programja változatlan, ugyanakkor elindultak a román államvasutakkal is az egyeztetések.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.