Tilos a Facebook az amerikai tengerészgyalogságnak

Tiltólistán szerepelnek az amerikai tengerészgyalogság számára a Twitter, a Facebook, illetve az ezekhez hasonló közösségi portálok, miután használatukat biztonsági okokra hivatkozva kockázatosnak minősítették.

A tengerészgyalogság hétfőn tiltotta meg a közösségi oldalak katonasági hálózatokról való elérését. Az utasítás azonban nem vonatkozik ezeknek az oldalaknak a munkaidőn kívüli, otthoni számítógépekről való használatára.

"Ezek az internetes oldalak bizonyítottan a rosszindulatú felhasználók paradicsoma, rendkívül nagy a kockázata annak, hogy az oldalakra feltöltött tartalmak közé bizalmas információk is kikerülnek" - olvasható a tengerészgyalogság oldalán közölt utasításban.

"Azok a tengerészek, akiknek feladataik ellátásához, például bűnügyi vizsgálathoz, sajtóval való kapcsolattartáshoz, vagy az újoncok toborzásához szükséges a közösségi oldalak használatára, valószínűleg mentesülnek a korlátozás alól" - hangsúlyozta a szóvivő.

William Lynn, a védelmi miniszter helyettese július végén kérte a Pentagon vezető információs tisztjét, hogy állítsák össze az úgynevezett Web 2.0, azaz az internetező közösség aktív közreműködésére épülő alkalmazások előnyeit és veszélyeit.

"Az internet előnyei mellett számolni kell bizonyos üzemeltetési kockázatokkal, ezeket megismerve csökkenteni lehet a veszélyeket" -  olvasható a beszámolóban. A Pentagon júliusban hozta létre az internetes védelmi parancsnokságát, amelynek célja többek között a katonai számítógépes hálózatok biztonságának szavatolása.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.