Letiltották a beszédeket a brazil foci-vb nyitóünnepségén

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) mai bejelentése szerint a júniusban kezdődő világbajnokság nyitóünnepségén a hagyományokkal ellentétben nem tartanak majd semmilyen beszédet.

A lépéssel valószínűleg annak a kínos tavalyi esetnek a megismétlődését akarják elkerülni, amikor a Konföderációs Kupa nyitómeccsén Dilma Rousseff brazil államfőt heves füttykoncert köszöntötte.

A DPA hírügynökségnek Sepp Blatter, a FIFA vezetője is aggodalmát fejezte ki a Brazíliában tapasztalható „társadalmi zavargásokat" illetően, de nem fejtette ki bővebben, hogy miért is nem tartanak beszédeket a nyitóünnepségen.

Hozzátette, hogy a világbajnokságnak remélhetőleg nagy szerepe lesz a kedélyek lecsitításában. „Reméljük, hogy a világbajnokságnak komoly szerepe lesz abban, hogy enyhüljön az a társadalmi feszültség, amelyet a Konföderációs Kupa alatt tapasztaltunk" – idézi Blattert a BBC.

Ez egyelőre azért is tűnik hiú ábrándnak, mert az elmúlt hónapokban többször is a vb – többek között a hatalmas költségek és a korrupció – miatt vonultak utcára Brazília-szerte.

Az emberek elégedetlensége csupán egy a FIFA és Brazília számos problémái közül, ugyanis a vb-n használt tizenkét stadion közül többet három hónappal az esemény előtt még mindig nem fejeztek be. Blatter nyilatkozatai egyelőre nem utalnak pánikra. „Minden rendben lesz a stadionokkal. Nem ez lesz az első világbajnokságom. Végül minden stadion el fog készülni" – mondta a FIFA-vezér.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.