Tilos lesz a csoportos szex

Megszüntetik az átalánydíjas bordélyházi szolgáltatásokat, a nyilvánosházakban betiltják a csoportos szexuális aktust. A bordélyok nyitását és üzemeltetését engedélyhez kötik, a tulajdonosokat és üzemeltetőket pedig előzetes megbízhatósági vizsgálatnak vetik alá – a többi között ebben állapodtak meg a német nagykoalíciót alkotó kereszténypártok (CDU/CSU) és a szociáldemokraták (SPD) szakértői. Az új törvényt az ősszel fogadhatja el a Bundestag.

Németországban 2002-ben, az SPD és a Zöldek idején hoztak olyan törvényt, amellyel megpróbálták az illegalitásból kihozni a világ legősibb mesterségét. A CDU/CSU már akkor élesen bírálta a túlságosan liberálisnak nevezett szabályozást, amit ma teljes kudarcként értékelnek.

Román prostituáltak egy schönefeldi bordélyban 2009-ben. Többé nem lehet addig, ameddig csak bírják
Román prostituáltak egy schönefeldi bordélyban 2009-ben. Többé nem lehet addig, ameddig csak bírják
Hannibal Hanschke / Reuters

A szocdemek ilyen messzire nem mennek, bizonyos változtatásokra hajlandóak. Arról viszont hallani sem akarnak, hogy a prostituáltak minimális korát a 21. betöltött évnél húzzák meg. A szövetségi családügyi tárcát irányító Manuela Schwesig (SPD) szerint egy ilyen lépés megint az illegalitásba kényszerítené a 18-21 év közötti prostituáltakat – írta a Welt Online.

Vitatéma van még bőven. A német uniópártok sürgetik a kötelező óvszerhasználat bevezetését, ezt a szocdemek ellenzik. A fizetett szexuális szolgáltatásokat igénybe vevők büntetését pedig azért nem támogatják, mert ezzel állítólag elrettentenék a klienseket attól, hogy jelentsék, ha azt tapasztalják, hogy egy nő vagy férfi nem szabad akaratából, hanem kényszer vagy fenyegetés hatására prostituálja magát.

Abban viszont egyetértés volt, hogy az új törvény tiltani fogja az átalánydíjas bordélyházi szolgáltatást: több szexuális szolgáltatóház azzal próbál ügyfeleket fogni, hogy addig vehetik igénybe a prostituáltakat, ameddig fizikailag (és szellemileg) bírják. Szintén tilalom alá esnek majd a gang bang-partik, amikor egy vagy több prostituálttal több fős csoportok szexelnek.

A jogvédők viszont bírálják a törvénytervezet, mert az alkalmazottként kezeli a prostituáltakat. Az utóbbiak azt biztos nem akarják, ők inkább szabadfoglalkozásúként kívánnak működni. A prostituáltak nem kérnek az állami árszabályozásból sem, egyrészt úgy gondolják, az árak meghatározása a szolgáltató dolga, másrészt bármiféle árszabályozással az állam lényegében stricivé, futtatóvá degradálja magát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.