Thaiföld: terrorkészültség a nevezetességeknél

Egy libanonit őrizetbe vettek, miután a bangkoki izraeli és amerikai nagykövetség is figyelmeztetett, hogy külföldi terroristák támadásra készülhetnek.

Őrizetbe vettek a thaiföldi hatóságok egy, a feltételezések szerint a Hezbollah síita szervezethez tartozó libanoni gyanúsítottat, miután Izrael terrortámadás veszélyére hívta fel a figyelmet Bangkokban - közölte a délkelet-ázsiai ország miniszterelnök-helyettese, hozzátéve: megerősítették a rendőri jelenlétet, a hatóságok pedig szavai szerint urai a helyzetnek.

Chalerm Yoombarung a Reuters pénteki jelentése szerint hozzátette, az ottani izraeli nagykövetség aggodalmaira reagálva Bangkok már az óévben együttműködött ebben a zsidó állam illetékeseivel. Korábban az amerikai nagykövetség is figyelmezetett arra, hogy lehetséges, „külföldi terroristák” támadást hajtanak végre, egyben pedig óvatosságra intette országa állampolgárait a főváros idegenforgalmi látványosságainak környékén. Yuthasak Sasiprapha thai védelmi miniszter arról számolt be, hogy országa, illetve az USA hírszerzői további személyek mozgását is megfigyelés alatt tartják, és emelték a készültséget a lehetséges célpontoknál, mint például a nemzetközi repülőtér.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.