Testrészek lógtak ki a rosszul ásott árkokból

Egy pásztor talált a tömegsírra a szomáli határ mellett.

Legalább húsz holttestet találtak Kenya északkeleti részén, a szomáli határhoz közel – írja a BBC. Sakálok nyomait követve bukkant a rosszul megásott tömegsírra egy pásztor. 

Noha a holttesteket még nem azonosították, az egyik halott egy nő lehet, akinek eltűnését egy hete jelentették. A területen főleg szomáliak laknak, akik többször is azzal vádolták a kenyai biztonsági erőket, hogy a feltételezhetően a szomáli terrorszervezettel, az sl-Shababbal kapcsolatban álló fiatalokat nemcsak letartóztatják, hanem végleg el is tüntetik. Ezt a kenyai biztonsági erők mindvégig tagadták.

A hétfői tömegsír megtalálása azonban alaposan felkorbácsolta a kedélyeket. Ferdinand Omondi, a BBC munkatársa Nairobiban él, és állítása szerint a közösségi médiát elárasztották a rosszul megásott sírokból kiálló testrészeket ábrázoló képek, köztük azé a nőé, aki négy nappal ezelőtt tűnt el.

Joseph Boinet rendőr-főfelügyelő megerősítette az ötgyermekes családanya halálhírét, azonban a tömegsírral kapcsolatos információkat tagadta. Billow Kerrow, a területért felelős szenátor közölte, hogy erőszakkal elrabolt áldozatok holttesteit találhatta meg a pásztor.

Ugyanakkor a Human Rights Watch nevű emberi jogi szervezet már tavaly is jelezte, bizonyítékokat találtak, amelyek igazolják, hogy a kenyai terrorelhárítás bírósági eljárás nélkül hajt végre kivégzéseket, és ők felelnek a szomáli határhoz közeli településeken jelentett eltűnések nagy részéért. Ezt az illetékesek tagadták és tagadják a mai napig.

 
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.