„Testközelbe került a terrorizmus”

Kora reggel óta bent van a Parlamentben Jávor Benedek, amely körülbelül 300 méterre van a második robbantás helyszínétől, a Maalbeek-metrótól. A robbantásból nem hallott semmit az EP-képviselő, mégis a közelükben történt a bombatámadás – nyilatkozta lapunknak.

Az EP-képviselő információi szerint a legmagasabb biztonsági intézkedéseket léptették életbe, lezárták a repteret, a legmagasabb biztonsági intézkedéseket vezették be a vasútnál, a kikötőben és a nukleáris intézményekben. A telefonszolgáltatásnál a jelek szerint a kimenő hívásokat korlátozták.

Nem tudni, kik az elkövetők, hivatalosan azt sem erősítették meg, hogy terrorizmusról van szó. A módszer azonban hasonlít a párizsi terrorcselekményre. Az utolsó információja szerint 13 halott van és 35 sebesült, a metrórobbantásnál „csak” sebesültekről beszéltek.

A párizsi terrortámadás után intenzívebb biztonsági ellenőrzést vezettek be, egyes közintézményeket átmenetileg bezártak. Most is hasonlóra lehet számítani. A képviselő értesülése szerint a metrórobbantást követően Hollandiában is 4-es biztonsági fokozatot rendeltek el.

Nem látja Jávor Benedek, hogy pánik lenne Brüsszelben, kicsit talán csendesebb, nincs metróközlekedés. Akinek nincs halaszthatatlan dolga a városban, otthon marad, és próbálja feldolgozni: testközelbe került a terrorizmus.

Az Európai Parlamentben környezetvédelmi bizottságának ülése előtt történt a reptéri, és közben a metrórobbantás, az ülés egyperces néma megemlékezéssel kezdődött. A Parlamentben most megállt az élet, lefújták a többi eseményt. A beléptetést korlátozták, a képviselők gond nélkül, munkatársaik viszont a jelenleginél is szigorúbb biztonsági intézkedéseket követően léphetnek az épületbe.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.