Terrorveszély a NATO-tagországokban

A terrorcselekmények veszélyére a brit elhárítás hívta fel az atlanti szövetség tagállamainak figyelmét. A Kadhafi-rendszer rejtőzködő ügynökei állhatnak bosszút.

Egybehangzó brit lapértesülések szerint, az MI5 Nagy-Britanniában élő líbiaiak egymás közötti kommunikációjának megfigyeléséből jutott arra a következtetésre, hogy a Kadhafi-rezsim rejtőzködő ügynökei bosszúból merényleteket tervezhetnek a nemzetközi katonai beavatkozás miatt.

A Daily Mirror című baloldali brit napilapnak a biztonsági szolgálatok egy neve elhallgatását kérő illetékese azt mondta, hogy senki nem tudja, hány líbiai ügynök tevékenykedik Nagy-Britanniában. Ám Kadhafi mindig is – mint fogalmazott - hatalmas terrorexportőr volt.

Brit elhárítási források szerint fennáll az a veszély is, hogy a líbiai ügynökök megint kapcsolatba lépnek az észak-írországi britellenes milíciákkal. Már az 1970-es években is Kadhafi rezsimje volt az észak-írországi brit fennhatóság ellen küzdő Ír Köztársasági Hadsereg, az IRA egyik legjelentősebb fegyverszállítója.

(Forrás: hirado.hu)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.