Terrorkészültség Törökországban

„Az isztambuli rendőrség olyan értesülést kapott, amely szerint terrorszervezetek merényletet készülnek elkövetni a török nagyváros tömegközlekedési eszközein” – áll a rendőrség lakosságnak küldött levelében.
Terrortámadások veszélyére figyelmeztette levélben az isztambuli rendőrség az északnyugat-törökországi város intézményeit és vállalatait – írta hétfőn a Hürriyet című török napilap.

A Szíriával és Irakkal szomszédos Törökországban a közelmúltban ismét fellángolt az erőszak. Múlt hétfőn az Iszlám Állam szélsőséges iszlamista szervezetnek tulajdonított merényletben 32 ember halt meg és száznál többen sebesültek meg a szíriai határnál fekvő Surucban.

„Az isztambuli rendőrség olyan értesülést kapott, amely szerint terrorszervezetek merényletet készülnek elkövetni a török nagyváros tömegközlekedési eszközein” – áll a rendőrség levelében.

A rendőrség figyelmeztetett, hogy vállalatok, közintézmények és egyes zsúfolt helyek is terrortámadások célpontjaivá válhatnak. A levél fokozott óvatosságra szólította fel az állampolgárokat.

A török hatóságok nagyszabású műveletet indítottak pénteken a terrorszervezet ellen: a török légierő az Iszlám Állam szíriai és a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) szakadár kurd szervezet észak-iraki állásait is bombázta.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.