Terrorizmus miatt nyomoz a párizsi ügyészség egy pakisztáni miniszter ellen

Gulam Ahmed Bilur volt vasúti miniszter ellen indított nyomozást a párizsi ügyészség a Charlie Hebdo című francia szatirikus lappal kapcsolatos állítólagos fenyegetései miatt.

A The Express Tribune pakisztáni lapra hivatkozva az MTI azt írja, a politikus február elején 200 ezer dollárt ajánlott fel annak, aki végez a Charlie Hebdo tulajdonosával. Emellett Bilur 100 ezer dollár támogatást ígért a január eleji párizsi vérengzés elkövetői családjának, a politikus a parlamentben beszélt minderről – írja a Hvg.hu.

Bilur kijelentései nyomán a párizsi ügyészség előzetes vizsgálatot indított terrorcselekményre való közvetlen felhívás és halálos fenyegetés miatt.

Január 7-én a Mohamed-karikatúráiról ismert francia szatirikus lap, a Charlie Hebdo párizsi szerkesztőségébe két felfegyverzett férfi, Chérif és Said Kouachi hatolt be és nyitott tüzet. Az algériai származású testvérpár tizenkét halottat hagyott maga mögött, a szerkesztőség mindegyik vezetőségi tagja életét vesztette.

Január 8-án egy rendőrnő életét vesztette, egy utcaseprő pedig súlyos sérüléseket szenvedett a dél-párizsi külvárosi negyedben történt lövöldözésben. Az elkövető, Amedy Coulibaly másnap egy párizsi kóser boltnál lövöldözött, majd túszul ejtette az üzletben tartózkodókat. Négy túsz életét vesztette. A kommandósok pénteken este megölték a Charlie Hebdo szerkesztősége elleni támadás elkövetésével gyanúsított Kouachi fivéreket és Coulibalyt is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.