Terroristagyanús újságírót fogtak Bukarestben

A román hatóságok őrizetbe vették az egyik belga televízió riporterét, aki állítólag kapcsolatban állt kurd terroristákkal – jelentette csütörtökön a Pro TV román kereskedelmi tévécsatorna. A 37 éves, Denise néven is ismert Bilgin Zulfyie ellen a híradás szerint Törökország adott ki nemzetközi körözést.

A kurd nyelvű Sterk TV riportere a Csanádpalota-Nagylak határátkelőnél lépett be Romániába, és Görögországba tartott két társával, azonban Vidintől kénytelen volt visszafordulni, mivel a határőrök kiszúrták, hogy egyiküket korábban kitiltották Bulgáriából.

A román legfelső bíróság előtt a nő arra hivatkozva kérte a szabadon engedését, hogy összetévesztették valakivel, a bíróság azonban nem vette figyelembe az érvelését, mivel a román rendőrök az ujjlenyomata alapján félreérthetetlenül azonosították. Kiadatásáról a craiovai táblabíróság dönt várhatóan egy hónapon belül. A következő tárgyalás október 7-re tűzték ki.

Az őrizetbe vétel csaknem két hete, szeptember 14-én történt. Talán ezzel magyarázható, hogy az Interpol nemzetközi körözöttek listáján nem szerepel Bilgin Zulfyie neve.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.