Terhes pakisztáni nőt kövezett meg családja

A 25 éves Farzana Parvínt a család becsületének nevében ölték meg, következményként azoknak a tetteknek elkövetése miatt, amivel a lány szégyent hozott a családra - írja a CNN.

A három hónapos terhes nőt családtagjai egy bíróság épülete előtt kövezték halálra, mert az nem a család által választott férfihez ment hozzá, hanem egy általa szeretett férfival szökött meg. A családja azt szerette volna, ha egyik unokatestvéréhez megy hozzá, helyette ő azonban egy özvegy férfit választott.

A támadás akkor érte a lányt, mikor ügyvédje irodájából a legfelsőbb bíróságra tartott, hogy ott kinyilvánítsa, saját akaratából megy hozzá az általa választott férfihoz. A család azzal vádolta az özvegy férfit, hogy Parvínt elrabolta.

A nőt a lahori bíróság épületénél a közelben talált téglákkal kövezte halálra egy húsz főből álló csoport, amelyben ott voltak Parvín bátyjai, apja és unokatestvére. Egy családtagja durva anyagból készült ruhával hurkot vont a lány nyaka köré , amíg testvérei a fejét betörték – mondta a rendőrfőnök. A férjjelölt unokatestvér állítólag szintén a lány gyilkosai között volt.

A pakisztáni iszlám jog egy része kimondja, hogy a család megbocsáthat az elkövetőnek, így a tettes vagy tettesek elkerülhetik a büntető eljárást.

Az Emberi Jogok Bizottsága szerint Pakisztánban tavaly 869 nőt öltek meg, amiért foltot ejtettek a család becsületén. Aktivisták szerint azonban a valós számok ennél sokkal magasabbak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.