Tengeren érkeztek az Iszlám Állam terroristái Hurgadába

A szunnita szélsőséges terrorszervezet fekete zászlajával érkező háromfős egységének az első hírek szerint egy német és egy dán turistát sikerült megsebesítenie, mielőtt a biztonságiak letörték volna a támadást.

Akciófilmeket idéző merénylet helyszíne volt péntek este a népszerű Vörös-tengeri turistaparadicsom, Hurgada, amelynek a tengerpartján motorcsónakkal érkező terroristák támadtak turistákra egy helyi szálloda bejárata, a Bella Vista Hotel előtt. A három terrorista az Iszlám Állam fekete zászlaját lengette a támadás közben. Két embert sebesítettek meg, mielőtt a kivezényelt biztonsági erők visszaverték volna a támadásukat, és az egyikükkel végeztek volna.

Az MTI-nek helyszíni források ugyanakkor arról számoltak be, hogy nem a tenger felől, hanem éppen az ellenkező irányból érkeztek, és az utcáról nyíló főbejáratán, egy forgóajtón keresztül be is jutottak a hotelbe.

A videón a támadás utáni pillanatokat lehet látni, a kép pedig egyelőre nem tisztul, legalábbis sorra látnak napvilágot egymásnak homlokegyenest ellentmondó információk az akcióról. Az egyiptomi lapra, az al-Maszri al-Jumra hivatkozva a brit Mirror azt írja, hogy a fegyveresekről szóló első hírekkel szemben a terroristák késekkel támadtak a turistákra a Bella Vista Hotelben. Allahu Akbar! – kiáltozták. Amíg a biztonsági erők közlése szerint a két sebesült egy német és egy dán turista, de csak az egyiküket szállították kórházba. az RTLInfo később rendőrségi forrásokra hivatkozva azt közölte, hogy három turistát, két osztrákot és egy svédet késeltek meg, az egyik terroristát lelőtték, egy másikat pedig súlyosan megsebesítettek. A Sky News úgy tudja, hogy a biztonsági erők két terroritával végeztek, de a harmadikat még nem sikerült elkapniuk.

A szállodát most tűzszerészek vizsgálják át robbanószerkezetek után kutatva. Az egyik likvidált terrorista robbanóövet viselt, amelyet sikerült hatástalanítani. Az egyik terrorista állítólag egy diák, aki Kairó Gíza negyedéből érkezett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.