Temerini incidens: hét magyar fiatalt állítottak elő

Nemzeti, vallási és faji gyűlöletből elkövetett bűncselekmény gyanúja miatt hét magyar fiatalt állított elő az újvidéki rendőrség a temerini incidenssel összefüggésben – írta kedden a VajdaságMa. Ruhájukon a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) jelvényét viselték.

A vajdasági hírportál idézi az újvidéki rendőrség közleményét, amely szerint a fiatalokat azzal gyanúsítják, hogy október 21-én, vasárnap egy kávézóba betérve náci köszöntéssel üdvözölték egymást, majd az ott-tartózkodókkal dulakodtak, nemzeti alapon sértegették őket.

A gyanúsítottak, akik a ruhájukon a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) jelvényét viselték, ezt követően a szórakozóhely előtt rátámadtak két temerini fiatalra, majd fizikailag bántalmazták őket, könnyebb testi sérüléseket okoztak nekik.

A rendőrség az egyik előállított lakásában egy automata lőfegyvert, annak tartozékait, egy darabokra szedett légpuskát, egy startpisztolyt, tíz töltényt, egy bozótvágó kést, valamint HVIM-es propagandaanyagot talált. Ellene robbanóanyag és fegyver törvénytelen birtoklása miatt bűnvádi eljárás indul.

A gyanúsítottakat 48 órás őrizetbe vették. Az újvidéki felső bíróság vizsgálóbírója fogja őket kihallgatni – áll a rendőrség közleményében.

Az esettel összefüggésben a Nenad Canak vezette Vajdasági Szociáldemokrata Liga (LSV) hétfőn követelte a HVIM betiltását.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.