Teljesen helyreállt a nemzetközi légi összeköttetés Bangkokkal

Teljes egészében helyreállt a bangkoki nemzetközi repülőtér forgalma pénteken - jelentette be a thaiföldi repülőterek szóvivője.

Mintegy 550 járat szerepel a pénteki menetrendben - mondta a szóvivő.

Közép-európai idő szerint hajnali öt órakor állt helyre a  Szuvarnabhumi nemzetközi repülőtér teljes szolgáltatása, két nappal  azután, hogy véget ért a kormányellenes tüntetők nyolcnapos  blokádja. A repülőtéri zárlat miatt több mint 300 ezer utas rekedt  átmenetileg Thaiföldön.

Az újranyitás  egybeesik Bhumibol Aduljadedzs király 81.  születésnapjával. A "nemzet atyjának" tekintett uralkodó nevét tűzte  zászlajára májusban a Népi Szövetség a Demokráciáért (PAD) ellenzéki  tömörülés kormányellenes megmozdulásaihoz.

Szomcsai Vongszavat  kormányát kedden buktatta meg a thaiföldi alkotmánybíróság három  koalíciós pártnak választási csalások miatti feloszlatásával. Magát  a miniszterelnököt több tucat vezető politikussal együtt öt évre  eltiltották a politikai életben való részvételtől. A királynak  csütörtökön kellett volna születésnapja alkalmából üzenetet intéznie  a néphez, ez azonban betegsége miatt elmaradt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.