Telefonon tárgyalt Merkel és Porosenko

A kontaktcsoport mielőbbi találkozóját nevezte az ukrán válság megoldásához vezető lépések kulcsának a német kancellár és az ukrán elnök.
Angela Merkel és Petro Porosenko szombati telefonbeszélgetésén reményét fejezte ki, hogy mielőbb béketárgyalások kezdődnek a kelet-ukrajnai konfliktus rendezésére - tudatta közleményben az ukrán elnöki hivatal.

A kontaktcsoport ülését többször elhalasztották, és még mindig nem tűztek ki dátumot. Petro Porosenko arról biztosította a német kancellárt, hogy az ukrán törvényhozás még az év vége előtt elfogadja a költségvetést, és reformokba kezd.

A két politikus tárgyalt a gazdasági és pénzügyi együttműködés lehetőségeiről is. Ezzel kapcsolatban az ukrán elnök ismét arra hívta fel a figyelmet, hogy hazája további segítségre szorul.

Porosenko szerint az Európai Uniónak, a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF) és más intézményeknek kitartóan és felelősségteljesen támogatniuk kell az ukrán hatalmi rendszer megerősítését. A februári hatalomváltást követően Ukrajna új, Európa-párti kormánya a Nyugattól vár anyagi segítséget - írja a Híradó.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.