Teherautóhoz kötnék az állatkínzót

A montenegrói férfi egy szamarat vonszolt kilométereken át az úttesten.

Elkapták azt a montenegrói állatkínzót, aki múlt szombaton szamarat erősített kötéllel a teherautójához és vonszolta kilométereken át az úttesten. Bár az állat ellenállt, és kétségbeesetten, ahátsó lábaival próbált fékezni az aszfalton, semmi esélye nem volt a kisteherautóval szemben. A sofőrnek eszébe se jutott megállni. Az, hogy a férfi milyen céllal kötötte a szamarat a kisteherautóhoz, egyelőre nem világos.

Az eset Montenegró fővárosa, Podgorica és Marez település közötti útszakaszon történt. Több autós is lefilmezte a jelenetet, majd a felvétel felkerült a legnagyobb videómegosztó portálra. Aki csak megnézte a videót, mélységesen felháborodott.  Több hozzászóló is javasolta, hogy a kegyetlen sofőrt ugyanebben az „élményben” kellene részesíteni.

Magyarországon a büntető törvénykönyv kimondja, hogy állatkínzásnak minősül, ha valaki „gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza”. Az állatkínzók akár több év börtönbüntetést is kaphatnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.