Spanyolország nem korrupt!

Mariano Rajoy kormányfő ma kiállt a korrupciós botrányba keveredett kormány mellett, miután tegnap lemondott Ana Mato spanyol egészségügyi miniszter. Az ügyben eljáró vizsgálóbíró szerint az 55 éves politikus exférje által anyagi előnyökre tett szert az utóbbi évek legnagyobb korrupciós botrányában. 

„Spanyolország nem korrupt! Ne általánosítsunk... képviselőink többsége tisztességes!" - mondta ma a kormányfő, bár elismerte, hogy a Néppártnak voltak „komoly problémái" a múltban.

Ana Mato posztjáról távozó egészségügyi miniszter mellett azonban kiállt, annak ellenére, hogy hosszas vizsgálat után a vizsgálóbíró úgy találta, Jesús Sepúlveda egykori pozuelói polgármester jóvoltából Mato turisztikai szolgáltatások és ajándékok formájában jutott előnyökhöz. Az El Mundo értesülései szerint a Sepúlveda-Mato házaspárnak több utazást, elsőáldozási ceremóniát és egy Jaguárt is kifizetett a korrupciós ügy kulcsembere, az üzletember Francisco Correa.

Közleményében Mato hangsúlyozta, hogy bár nem gyanúsított az ügyben, mégis a távozás mellett dönt, mert nem akar ártani sem a kormánynak, sem a néppártnak. Kormányzati források szerint a politikus két órán át tárgyalt Mariano Rajoy kormányfővel, mielőtt bejelentette volna lemondását.

A néppárt nevéhez fűződő Gürtel-ügy évekkel ezelőtt robbant ki, miután kiderült, hogy egy vállalkozói hálózat kenőpénzek segítségével biztosított magának megbízásokat, főleg a kormánypárt vezette települések önkormányzatainál.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.