Távozik a hadseregtől a FARC által elrabolt kolumbiai tábornok

Ruben Dario Alzate családja társaságában jelentette be leszerelését a katonaságtól. A tábornokot vasárnap engedték szabadon a baloldali Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC).
Alzate tábornok az Atrato folyón utazott az északi Chocó megyébe. A Quibdo megyeszékhelytől 15 kilométerre lévő Las Mercedes faluban megállt, hogy a helyiekkel beszéljen. Ott találkozott össze a lázadókkal, akik őt és két másik embert foglyul ejtettek.

Juan Manuel Santos kolumbiai elnök magyarázatot követelt a fegyveres erőktől, hogy hogyan rabolhatták el a tábornokot. A kormány és a FARC közötti béketárgyalásokat az incidens után felfüggesztették.

BBC beszámol róla: az elrabolt Alzate elismerte, hogy megszegte a biztonsági előírásokat utazása során. A férfi civil öltözékben ment a FARC által aktívan ellenőrzött Chocó megyébe. Alzate azt mondta, arra kérte a kormányt, hogy nyugdíjazzák őt az aktív szolgálatból.

Santos elnök elfogadta a tábornok lemondását és hozzátette, Alzate jó katonaként és becsülettel távozhat. Bár a tábornok megszegte az előírásokat, azért ment a térségbe, hogy segítsen a régió szegény közösségein.

Alzate elmondta, azért ment a megyébe, hogy áramfejlesztőket telepítsen az Atrato folyón. A tábornok megjegyezte, azért viselt civil ruhát, mert a helyi lakosok többsége nem bízik a hatóságokban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.