Távol tartanák a pápát Erdogan palotájától

A Török Építész Kamara levélben kérte Ferenc pápát, hogy ne vegyen részt azon az eseményen, melyet a török elnök szervez az újonnan építettet Fehér Palotában (Ak Saray). A kamara tagjai további felszólításokat küldenek a világ vezetőinek. Elmondásuk alapján Recep Tayyip Erdogan a palotát engedély nélkül emeltette magának.
Ferenc pápa lenne a török elnöki rezidencia első vendége. A Hürriyet Daily News információi szerint november 28-án érkezik Törökországba.

Az építész kamara vezetője azt írja, a pápának nem kellene részvételével legitimálnia az építkezést, mely a nemzetközi jogszabályok szerint illegális volt.

Karakus Canda hozzátette, további leveleket írnak a világ vezetőinek, melyekben arra kérik őket, ne vegyenek részt a palotában rendezett eseményeken.

A nemrégiben befejezett Fehér Palotában körülbelül ezer szoba található. Építési költsége 500 millió euró volt, mely duplája a tervezett összegnek. A palota 150 ezer négyzetméteren fekszik, a történelmi Atatürk erdészeti gazdálkodás területén. Az építkezést azért kritizálják, mert több száz fát kellett kivágni miatta és a beruházás során megkerülték a törvényeket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.