Tart az öngyilkossági hullám az orosz hadseregben

Négyszázhuszonhét orosz katona halt meg az idén, több mint felük öngyilkos lett. Tavaly egy zászlóaljnyi katona vetett véget önkezével életének.

Négyszázhuszonhét orosz katona vesztette életét idén több mint tizenötezer incidensben – közölte  hétfőn az orosz védelmi minisztérium.

A tárca honlapján közzétett tájékoztatás szerint 195-en balesetben haltak meg, 215-en pedig öngyilkosságot követtek el. Az nem derült ki, hogy hányan estek el harcokban, például az  orosz Kaukázusban, ahol a csecsenföldi háború hivatalos befejezetté  nyilvánítása ellenére napirenden vannak a szakadár fegyveresek által végrehajtott rajtaütések.

Ügyészségi adatok szerint tavaly majdnem egy zászlóaljnyi erő, összesen 341 katona lett  öngyilkos az orosz laktanyákban.

Az orosz hadseregnek elég rossz a híre többek között a mostoha körülmények és a kiskatonákkal szembeni kegyetlenkedések miatt.  Nem egy újonc követett el öngyilkosságot amiatt, hogy az öregkatonák különféle megalázó rituálék áldozatainak szerepét kényszerítették rájuk.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.