Tanúk lefizetése miatt új vizsgálat indul Berlusconi ellen

A milánói ügyészség csütörtökön bejelentette, hogy újabb vizsgálatot indít Silvio Berlusconi volt olasz kormányfővel, a jobbközép Hajrá Olaszország (FI) elnökével és további negyvennégy emberrel szemben bírósági tanúk lefizetése miatt.

A vizsgálat érinti Silvio Berlusconi ügyvédeit, Niccolo Ghedinit és Paolo Longót is, valamint a tanúkat, akiket állítólag lefizettek. Az ügyészség szerint Sivio Berlusconi megvásárolta azokat a fiatal nőket, akik az úgynevezett Ruby-perben mellette tanúskodtak. A tavaly júniusban lezárult perben Berlusconit első fokon hét évre ítélték a történtek idején még kiskorú Karima el-Mahroug, ismertebb nevén Szívtipró Ruby prostitúcióra való kényszerítése és hivatali hatalommal való visszaélés miatt. Ezenkívül Silvio Berlusconit örökre eltiltották a közhivataloktól is.

A bírósági tárgyalásokon több tanú beszámolt a Silvio Berlusconi villáiban rendezett partikról azt állítva, hogy ezeken semmi különleges nem történt. A tanúk között szerepeltek a partikon részt vevő nők is. Az ügyészség szerint Berlusconi lefizette őket. Ezt bizonyítaná az is, hogy hét tanú azt is elmondta, Berlusconi évek óta fejenként havi 2500 euróval tartotta el őket. A La Repubblica csütörtöki értesülései szerint Berlusconi tavaly év végén leállította a nőknek szóló átutalásokat.

A volt olasz kormányfőt április 10-én is a milánói bíróságra várják. Akkor születik döntés arról, milyen közhasznú munkát jelölnek ki a tavaly adócsalásért elítélt volt négyszeres olasz kormányfő számára.

A Corriere della Sera úgy tudja, hogy Berlusconi jelenleg egy luxus wellness-szállodába vonult vissza a Garda-tóhoz mennyasszonya, Francesca Pascale társaságában. Elkísérte őt Giovanni Toti, a FI szóvivője is. Berlusconi le akar fogyni, de a diéta mellett már az európai parlamenti választások stratégiáján dolgozik - írta a Corriere.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.