Tamil öngyilkos akció Genfben

Felgyújtotta magát egy tamil nevet viselő férfi a genfi ENSZ-székház előtt, így tiltakozva a Srí Lanka-i konfliktus ellen. A tamil kisebbség jogaiért küzdő gerillaszervezet egymás után adja fel eddigi hadállásait, harca immár csak egy 100 négyzetkilométeres területre korlátozódik a sziget északi csücskén fekvő dzsungelben.

Felgyújtotta magát egy tamil nevet viselő férfi a genfi ENSZ-székház előtt, így tiltakozva a Srí Lanka-i konfliktus ellen.

Az eset még csütörtökön történt, de a helyi hatóságok csak pénteken hozták nyilvánosságra. A férfi benzinnel locsolta le  magát, s így követte el akcióját. Mire a rendőrök a  a helyszínre értek, már meghalt. Egyelőre nem sikerült azonosítani, mert teljesen megégett: hátrahagyott búcsúlevele alapján csak annyit tudni róla, hogy tamil neve volt, Nagy-Britanniában élt, s akciójával a Srí  Lankán zajló háború ellen tiltakozott.

A genfi ENSZ-székház előtti téren pénteken mintegy ötszázan – többségükben Srí Lankáról elszármazott emberek – gyűltek össze, az  öngyilkos férfira emlékezve.

Srí Lankán, az egykori Ceylon szigetén a kormányerők az elmúlt  hetekben végső offenzívát indítottak, hogy megtörjék a tamil kisebbség jogaiért küzdő gerillaszervezet befolyását. Ez utóbbi egymás után adta fel eddigi hadállásait, a harcok immár csak egy 100 négyzetkilométeres területre korlátozódnak a sziget északi csücskén fekvő dzsungelben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.