Támadást indított a lázadók ellen a hadsereg

Offenzívát indított a szír felkelők legnagyobb központja, Homsz városa ellen a szír hadsereg. Az elégedetlenség tűzfészkének tartott városban fegyveres szervezetek robbantásokat és nagy tüzeket jelentettek több kerületből is.

Az összecsapások, melyek csütörtök este kezdődtek, péntek hajnalig sem maradtak abba, írja az AFP. – A humanitárius helyzet egyszerűen katasztrofális a körzetben – jelentette egy helyi csoport. Az emberi jogi csoportok adatai szerint a csütörtök este mérlege eddig 26 civil áldozat – köztük kilenc gyerek – és számtalan sebesült.

A gránátok és rakéták a város egyik, míg az erős robbanások és a tüzek a város másik, főként lázadók lakta kerületében voltak észlelhetőek. A szír kormány azon rendelkezése miatt azonban, amivel kiutasították az országból a külföldi újságírókat, az információkat hivatalosan senki nem erősítette meg. 

Az Arab Liga tanácsa vasárnap kérte a szír államfőt, hogy mondjon le posztjáról, majd alakuljon meg egy nemzeti kormány, melyben az ellenzék is megszólalhat. A katari és a szaúdi miniszterelnökök ezután New Yorkba utaztak, hogy az ENSZ BT támogatását is kérjék. Az ENSZ BT valószínűleg a jövő hét elején egyeztet a kérdésben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.