Támadások a ramadán kezdetén

Legalább öt jemeni katona és négy feltételezetten iszlám harcos halt meg két támadásban Jemen déli részén szombaton – írja a Reuters. A támadások időpontja egybeesett a ramadán kezdetével.

Az egyik támadás al-Katanban történt, az ország délkeleti részén fekvő városban, ahol egy kórházra csaptak le a támadók. A jemeni állami hírügynökség, a Saba szerint négy merénylő és katona halt meg a történtekkor. A másik támadás Lahidzs kormányzóságban történt, az ország délnyugati részén. Itt egy katonai bázist támadtak meg motorosok, az esetben három katona halt meg.

Egy al-Kaidának egy Jemenben lévő szárnya, az al-Kaida az Arab- félszigeten (angol rövidítéssel AQAP) folytatják a felkelést Dél-Jemenben az Abbed Rabbo Manszúr Hádi vezette kormány ellen.

Csütörtökön hat valószínűleg al-Kaida tag, hat katona és egy civil nő halt meg Jemen keleti részén egy támadássorozatban.

Az országban zűrzavar van 2011 óta, mikor tömeges demokrácia párti tüntetések kezdődtek azért, hogy a régóta vezető Ali Abdullah Saleh lemondjon hivataláról.

Az al-Kaida támadásoktól eltekintve Dél-Jemenben szeparatista mozgalmak vannak, északon pedig a siíta törzsi vezetők próbálják meg hatalmukat bebiztosítani.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.