Támadás az egyiptomi hírszerzés főhadiszállása ellen

A rafahi öngyilkos merényletben tízen sérültek meg.

Szerda reggel öngyilkos merénylő hajtott bele egy robbanószerkezetekkel zsúfolt kocsival az egyiptomi hírszerzés rafahi székházába – írja a BBC. Az egyemeletes épület egy része beomlott az ütközés miatt, több embert is maga alá temetve, de egyelőre csak tíz sérültről tudni, halálos áldozatokról nem érkeztek hírek a gázai határvárosból. A detonáció a környező házakban is betörte az ablakokat.

Nem sokkal később a Sínai-félsziget szélsőségesei végrehajtottak egy másik támadást is, ezúttal egy katonai ellenőrző pont ellen, amelyre rakétagránátokkal támadtak rá. Amióta július 3-án Kairóban puccsal megbuktatták Mohamed Murszi államfőt, a Sínai-félszigeten egyre több a hasonló terrorakció, amivel párhuzamosan a hadsereg offenzívát indított a szélsőségesek ellen. Tőlük Izraelben is tartanak, Eilat repülőterét legalábbis nemrég rövid időre lezárták egy állítólagos fenyegetés miatt.

Ami Murszit illeti, ő a puccs óta a hadsereg őrizetében van. A vezérkarnak az elnök többek között azért sem tetszett, mert nem lépett fel kellő eréllyel a helyi szélsőségesek megfékezéséért, a leléptetése viszont csak ürügy volt az iszlamisták számára, hogy újra intenzív mozgásba lendüljenek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.