Támadás a CIA kabuli irodái ellen

Fegyveres támadás érte hétfőre virradóra az Egyesült Államok kabuli nagykövetségének azt a részét, ahol állítólag az amerikai hírszerzés irodái vannak - jelentették hírügynökségek névtelenül nyilatkozó amerikai és afgán illetékesekre hivatkozva.

Egy amerikai és egy afgán meghalt.

Vasárnap éjszaka lövöldözés és robbanás hallatszott az Ariana Hotelnek nevezett épület környékéről. Volt amerikai hírszerző tisztek szerint itt találhatók a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) irodái, amelyek az amerikai nagykövetség épületegyütteséhez tartoznak. A CNN hírtelevízió szerint a lövöldözés hajnali négy órakor ért véget.   

A kabuli amerikai nagykövetség azt közölte, hogy egy amerikai meghalt, egy másik megsebesült a lövöldözésben, az élete nincs veszélyben. Gavin Sundwall, a képviselet szóvivője elmondta, hogy a követség egyik afgán alkalmazottja hajtotta végre a támadást, őt is megölték. A történtek kiváltó okait még vizsgálják. További részletekkel nem szolgált.   

Az erősen védett épület néhány háztömbnyire van az afgán elnöki palotától. Két héttel ezelőtt támadás érte ugyanott az Egyesült Államok kabuli nagykövetségét, a NATO főhadiszállását és más környékbeli épületeket. Akkor hét afgán vesztette életét.   

Mike Mullen, az amerikai egyesített vezérkar főnöke kongresszusi meghallgatásán azt állította, hogy a legbefolyásosabb pakisztáni titkosszolgálat, az ISI támogatta a szélsőségeseket a külképviselet elleni támadás, valamint a 77 amerikai katonát megsebesítő korábbi pokolgépes merénylet megtervezésében és kivitelezésében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.