Vérfürdő egy svájci vonaton

Hat ember sérült meg, amikor egy férfi gyújtogatni és késelni kezdett.

Egy hatéves gyereket is megsebesített az a férfi, aki késsel támadott az utasokra és közben gyújtogatni kezdett egy vonaton Svájcban,  nem messze Saleztől, a Buchs és Sennwald közötti Salez-Sennwald állomáson – jelentette be szombat délután Sankt Gallen kanton rendőrsége.

A támadó – egy 27 éves svájci állampolgár – délután fél három előtt indította el az akciót. A szerelvényen lévő több tucatnyi utas közül összesen hat embert késelt vagy égetett meg, mielőtt leszállt volna a vonatról. Helyszíni jelentések szerint csepegett a vértől a ruhája, és a padlótól a plafonig tiszta vér volt az a szerelvény is, amelyben késelni és gyújtogatni kezdett. A gyújtogatáshoz valamiféle folyadékkal öntötte le az áldozatait.

A kivezényelt kommandósok és rendőri egységek azonnal hermetikusan lezárták a helyszínt, Salez-Sennwald állomást, ahova a mentők többek között három helikopterrel vonultak ki. .

Az incidensben a támadó is sebeket szerzett. Őrizetbe vétel után kórházba vitték. Későbbi rendőrségi közlések valószínűtlen, hogy terrorizmus áll a támadás hátterében. Az incidens helyszíne egyébként mindössze egy kilométerre van a liechtensteini határtól.

A hatéves kisgyerek mellett a támadó egy 17 éves lányt és egy hasonló korú fiút, egy 34 és egy 43 éves nőt, illetve egy ötvenéves férfit sebesített meg. Öt sérült égési sérülésekkel és szúrt sebekkel került kórházba, egyvalaki viszont „csak” füstmérgezést szenvedett, amikor segített menekülni az utasoknak.

Hatósági közlések szerint a szerelvényben százezer svájci frankos kár keletkezett. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.