Takarítottak, amikor a törmelékben lapuló bomba felrobbant

Egy palesztin család vesztette életét csütörtökön, amikor egy nem hatástalanított bomba robbant a házukban, a Gázai övezetben található Rafah városában.

Épp törmelékektől tisztította meg a házat egy család, amikor egy, az Erős Szikla hadművelet során ledobott bomba felrobbant  - írja a Guardian.

Egy család  négy tagja azonnal meghalt, több mint harmincan pedig megsebesültek a detonáció következtében. Aszraf al-Kidra, a gázai egészségügyi minisztérium szóvivője közölte, hogy sokan segítettek a családnak eltakarítani az Izrael és a Hamász közötti, tavaly nyári 50 napos konfliktus utáni romokat.

Az elmúlt egy év során 78 palesztin vesztette életét vagy sebesült meg a területre dobott, fel nem robbant robbanószerkezetek miatt.

Az Erős Szikla hadművelet tavaly augusztus végén, egy nyílt végű tűzszüneti megállapodással ért véget. Az ENSZ szerint körülbelül hétezer, fel nem robbant bomba heverhet a Gázai-övezetben, amelyeknek csupán harmada nem éles már. A többi azonban komoly fenyegetést jelent az övezetben élő civilek számára.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.