Tadics tárgyalna Koszovóval

Nem szükséges, hogy az egyeztetéseket elnök, kormányfő vagy miniszterek vezessék, nem kell közvetítők hada, kamerák és bombasztikus kijelentések arról, ki kinek járt túl az eszén. A tárgyalásokat jóhiszemben kell megkezdeni, a kompromisszumkészség jegyében – mondta a szerb elnök a Politika című belgrádi lapnak adott interjúban.

Szakértői szinten elkezdődhetne a párbeszéd Szerbia és Koszovó között - jelentette ki Borisz Tadics szerb elnök egy hétfőn megjelent interjúban.

Nem szükséges, hogy az egyeztetéseket elnök, kormányfő vagy miniszterek vezessék, nem kell közvetítők hada, kamerák és bombasztikus kijelentések arról, ki kinek járt túl az eszén. A tárgyalásokat jóhiszemben kell megkezdeni, a kompromisszumkészség jegyében" - mondta a szerb elnök a Politika című belgrádi lapnak adott interjúban. El lehetne kezdeni a párbeszédet szakértői szinten, a koszovóiak mindennapjait érintő témákról, például az eltűntekről - mondta.

Az ENSZ múlt hónapban elfogadott határozata irányozta elő, hogy Belgrád és Pristina kezdjenek tárgyalásokat a vitás kérdésekről.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.