Szuveníres kocsi okozott riadalmat a Fehér Háznál

A jármű valószínűleg kigyulladt és felrobbant, ami miatt az amerikai elnök biztonságát felügyelő Secret Service szombaton azonnali zárlatot rendelt el az elnöki rezuidencián.

A figyelmeztetést pillanatokkal azelőtt adták ki, hogy Barack Obama és családja felszállt volna helikopterével a Fehér Ház déli részén.

Brian Leary a Secret Service szóvivője elmondta, hogy a Fehér Ház közelében kigyulladt kamiont bombakereső kutyákkal is átvizsgálták, és a négylábúak meg is éreztek valamit rajta, de végül kiderült, hogy csak vaklárma volt az egész

Reuters szerint a kigyulladt szuveníres teherautó egy Virginia államban élő koreai származású családhoz tartozott, akik nem beszélnek angolul. A jármű a tűzben teljesen megsemmisült.

A Fehér Ház környékén található utcákat néhány órára lezárták a robbanás után. Az épületbe zajló turistaprogramokat is megszakították, de miután sikerült tisztázni az incidenst, folytatódtak.

Obama gépkocsival hagyta el a Fehér Házat, és egy órával később az elnöki különgéppel repültek az Alabama állambeli Selmába, ahol a polgárjogi felvonulás 50. évfordulójára emlékeztek.

Az elmúlt hónapokban a Fehér Ház többször került biztonsági zár alá, legtöbbször a kerítésen átmászó behatolók miatt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.