Sztrájkolnak a francia légi irányítók, több száz járatot töröltek

Több száz járatot kellett törölni szerdán és csütörtökön a francia légi irányítók sztrájkja miatt.

A francia polgári légiközlekedési hatóság (DGAC) kérésére a szerdai járatok negyven százalékát törölték. A munkáltató és a légi irányítók között kialakult, a nyugdíjkorhatárról szóló, egyelőre rendezetlen vita miatt csütörtökön is sztrájkolnak majd Franciaországban a légi irányítók.

A sztrájk oka, hogy a légi irányítók nyugdíjkorhatárát két évvel akarják megemelni,  így pedig 59 éves korukban nyugdíjaznák a munkavállalókat.

A munkabeszüntetés leginkább a rövid távú járatokat érinti, és egész Franciaország légi közlekedésének menetrendjét felborítja majd – írja a BBC.

A Ryanair légitársaság közleménye szerint több mint 250 járatukat kellett törölni, de mint a brit hírportál írja, ennél több járat is kimaradhat majd. Az Air France közölte, a hosszú távú járataik nagy részét nem érinti a francia sztrájk, azonban a középtávúak mindössze 60 százaléka száll majd fel szerdán.

A Liszt Ferenc Repülőtér oldalán azt írják, reggel a párizsi Charles de Gaulle repülőtérre induló járat kis késéssel indult, a délelőtti járat szintén késve száll majd fel, és egyelőre csak az este 18.25-kor induló Air France járatát törölték. 

A légi irányítók sztrájkja április 16 és 18. között, valamint április 29. és május 2. között folytatódik majd.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.