Szórólapokkal értesítették a palesztinokat a bombázásról

Izrael arra szólította fel palesztinok ezreit a Gázai övezet északi és keleti felében, hogy hagyják el otthonaikat, mivel az ország folytatja a légicsapásokat. Az izraeli védelmi erők (IDF) szórólapokkal és telefonüzenetekkel tudatta a mintegy százezer gázai lakossal, hogy hagyják el házaikat szerdán 8 óra előtt.

A felszólítást azután tették, hogy folytatódtak a rakétatámadások az izraeli városok ellen, köztük négy, Tel Aviv felé tartót hatástalanított a Vaskupola nevű rakétaelhárító.

Így megbukott az a kedden indítványozott egyiptomi fegyverszüneti kezdeményezés, amit kezdetben Izrael még támogatott volna.

Jeruzsálem bejelentette, hogy a kedd esti légicsapásokban Hamasz tagok haltak meg. Palesztin források szerint eddig 204-en haltak meg, beleértve azt a tíz halottat,a kik a szerdára virradó bombázásokban vesztették életüket. A hírek szerint utóbbi esetben egy öthónapos csecsemő is életét vesztette - írja a BBC.

Benjamin Netanjahu, izraeli miniszterelnök korábban azt nyilatozta, hogy nincs más választása,mint hadjárat fokozása. „ Ha nincs tűzszünet, a válaszunk a harc" – mondta. Izrael július 8-án indította el védelmi műveleteit, hogy megállítsa a palesztinok rakétatámadásait. Az ENSZ szerint a Gázai övezetben meghaltak nagy része civil áldozat.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.